< Tilbage till nyheder

Møn Bryghus

Møns bryghus beskriver sig således:

Vores øl på Bryghuset Møn har sin oprindelse på det skønne Møn. Vi anvender udsøgte råvarer, og brygger vores øl med troen på traditioner samt vores brygmesters omhu og meget høje kvalitet. 

Kornet der har vokset på markene og blevet modnet i solens stråler er grundstenen i vores øl. Malten samt de øvrige ingredienser, møder vores dygtige tyske brygmester der nænsomt, og med stor omhu, magisk fremtryller det fantastiske øl.
Brygmesteren sender derefter produktionen over på store tanke hvor det skal gæres, og herefter lagres i tilpas lang tid, så vi opnår den høje kvalitet og fantastiske smag i vores øl.

Ulvshale Hindbær Blanche 5,0%

33 CL. Flaske 

Et væld af sommerens smage møder dig når du nyder vores Hindbær Blanche.
Massevis af økologiske hindbær, en smule kamille og appelsinskal, er blandt de ingredienser vores brygmester har anvendt sammen med malt og humle.

Årets sommer-øl er en skøn frisk blanche, hvor duft og smag fra de mange friske hindbær harmonerer flot med maltens sødme.RYTZEBÆK PALE ALE 4,3%

33 CL. Flaske 

I Hjelm Bugt, med udsigt til Klintholm Havn ligger Rytzebæk. Høje klinter, hvid strand og Østersøen tiltrækker mange året rundt. Stranden er, som en af få steder i Danmark, kendt for kugleflint. Kugleflint har igennem tiden været brugt til industri, men er nu, for de fleste, et hjemtaget minde fra Møns natur.

For at bevare de fine smagsmønstre har vi valgt at lade denne øl være ufiltreret og upasteuriseret. Herved kan der opstå en smule uskadeligt bundfald.

En lys, let og herlig øl der er perfekt til en varm dag. Bitterhed komplimenteres af en dejlig smag og aroma af mandarin
fra humlen. Special god til fisk, lyst kød og frokost - overgæretMANDEMARKE MØRK LAGER 4,7%

33 CL. Flaske 

Mandemarke Bakker, de Østmønske bjerge - et levn fra istiden. Her regerede Kong Huno, der i tidens hungersnød forbød
ølbrygning, da det dyrebare korn ikke måtte drikkes. Snedige Herremænd fandt dog på at søbe øllet med ske istedet og
indfriede på den måde deres tørst efter øl. I dag skal der ikke spares på kornet, vi har brugt rigelige mængder til vores
lagerøl. Mandemarke Mørk Lager kan nydes af et glas eller søbes af ske – valget et dit.

For at bevare de fine smagsmønstre har vi valgt at lade denne øl være ufiltreret og upasteuriseret.
Herved kan der opstå en smule uskadeligt bundfald

En skøn mørk lagerøl med dyb rund smag og aroma. Special god til varm mad- Undergæret

NORDFELD GULD 5,7%

33 CL. Flaske 

Nordfeld Gods, opført i 1774, og siden genopbygget efter brand, stammer fra tiden efter krongodssalget. Den prægtige allé markerer herregården, der ligger smukt op til skovbrynet. Afvandet sømose, engområder og Østersøen omkranser Nordfeld, hvis historie går helt tilbage til den tidlige guldalder.
Vi synes derfor det er naturligt vores guldøl er opkaldt herefter.

For at bevare de fine smagsmønstre har vi valgt at lade denne øl være ufiltreret og upasteuriseret

En Guld øl når den er bedst. Korngylden, blød og behagelig med en god humleprofil.

Special god til smørrebrød og lyst kød

Undergæret

BOGØ BOCK 6,5%

33 CL. Flaske

Smukt placeret imellem Grønsund og Ulvsund ligger Bogø. Idyl, grønne skove og fællesskab kendetegner øen. Også omkring 1900 tallet var der fællesskab, hvortil Bogø Bryggeri leverede hvidtøl. Med vores Bock håber vi at bidrage til de fælles stunder må fortsætte blandt folket på Bogø. For at bevare de fine smagsmønstre har vi valgt at lade denne øl være ufiltreret og upasteuriseret. Herved kan der opstå en smule uskadeligt bundfald.

Blød stærk mørk lager øl, flot kobberfarvet med en lækker cremefarvet skum. Malten giver fine noter af karamel og ristet malt samt en fin sødme.

Tilsat tilpas mængde humle, som giver et fint samspil imellem sødme og bitterhed.

Special god til solide husmands retter og grill.DRONNING FANES BROWN ALE 5,3%

33 CL. Flaske og 20 L. fad

Hun gav navn til den berømte kirke på Vestmøn, og allerede for flere tusind år siden bryggede hendes hof herligt øl. Måske bragte dronning Fanes efterkommere ølkunsten med sig, da de krydsede Nordsøen. Så briternes nøddebrune øl stammer måske fra Møn? For at bevare det frugtfriske – har vi ladet denne øl være ufiltreret og upasteuriseret. Det kan give lidt uskadeligt bundfald.

Mørk engelsk inspireret ale, med bløde noter af nødder, frugt og malt. Flot tæt nøddebrunt skum.

Special god til stege- og simreretterGRØNJÆGERS PILSNER 4,5%

33 CL. Flaske og 20 L. fad

Sagnhelten Grønjæger var Klintekongens jævnbyrdige konkurrent på Møn. Men han blev aldrig så kendt eller berømt. Det har vi markeret ved at give Grønjægers Pilsner en let bitter tone. Og dermed får den en friskhed, som står så godt til dens gyldne glans. For at bevare de fine smagsmønstre har vi valgt at lade denne øl være ufiltreret og upasteuriseret. Herved kan der opstå en smule uskadeligt bundfald.

En let bitter tone, sprød og frisk. Fantastisk øl til alle lejligheder, der med sin gyldne farve henleder tankerne på de høstklare marker.

Special god til fisk, lyst kød og frokostHÅRBØLLE HONNING PORTER 8,5%

33 CL. Flaske

Med udkig fra Grønjægers Høj ligger Hårbølle smukt imellem skov og strand. Marker bugter sig så langt øjet rækker, på hvilke Tjørnemosegårds bier flittigt indsamler den gyldne honning. Godt håndværk fra bier, og brygmester, har skabt denne dejlige porter.
For at bevare de fine smagsmønstre har vi valgt at lade denne øl være ufiltreret og upasteuriseret. Herved kan der opstå en smule uskadeligt bundfald.

Blød som fløjel, og mørk som natten, er vores honning porter en sand smagsoplevelse for virkelige øl-kendere. 
Honning fra sommermarkerne på Møn giver en fantastisk dybde og sødme, som komplimenterer den bitre porter på bedste vis.

Special god til ost og desserter KLINTEKONGENS KLASSIK 5,0% 

33 CL. Flaske og 20 L. fad

Klintekongen regerede fra en hule i Møns Klint, og der findes et væld af klassiske myter om ham. Klintekongen har inspireret til denne lagerøl – i vore dage kaldet classic. Man aner nuancer af karamel og citrus. Og en elegant balance mellem humle og sødme.
For at bevare de fine smagsmønstre har vi valgt at lade denne øl være ufiltreret og upasteuriseret. Herved kan der opstå en smule uskadeligt bundfald.

Danskernes foretrukne øltype. Nuancer af karamel og citrus giver en fin balance imellem bitterhed og sødme.

Special god til stegeretter og frokostKONG ASGERS HVEDE 4,7%

33 CL. Flaske 

Man ved kun om Kong Asger, at han blev begravet i en af Danmarks største jættestuer på Vestmøn. Men denne øl er bestemt ikke nogen gravøl - tværtimod. En skøn frisk hvedeøl, sommergul og med hvidt skum, der passer perfekt til en varm dag. 
For at bevare de fine smagsmønstre har vi valgt at lade denne øl være ufiltreret og upasteuriseret. Herved kan der opstå en smule uskadeligt bundfald.

En skøn frisk hvede øl, der med inspiration fra Belgien er brygget med citrongræs og koriander, som giver dejlige smagsnuancer.

Special god til fisk, lyst kød.LISELUND INDIA PALE ALE 5,2% 

33 CL. Flaske og 20 L. fad

På det østlige Møn, ligger Liselund. En romantisk park, med lystslot og smukke vandløb, skabt i 1700-tallet af familien de la Calmette. Sønnen Charles døde ung og efterlod Liselund og sin hustru Martha med stor gæld. Marthas bitterhed var naturlig - den har vi brugt i vores india pale ale.
For at bevare de fine smagsmønstre har vi valgt at lade denne øl være ufiltreret og upasteuriseret. Herved kan der opstå en smule uskadeligt bundfald

En bitter, frisk og velafbalanceret India Pale Ale, der med aroma af solbær og passionsfrugt giver en dejlig smagsoplevelse.

Special god til krydrede retter, og det asiatiske køkken.KLINTHOLM INDIA PALE ALE ØKOLOGISK 5,5%

33 CL. Flaske 

Vores økologiske India Pale Ale er tørhumlet med aromahumle, der sammen med bitterhed giver en smag og duft af frugt og citrus. For at bevare de fine smagsmønstre har vi valgt at lade denne øl være ufiltreret og upasteuriseret.
Herved kan der opstå en smule uskadeligt bundfald. 

En bitter og velafbalanceret IPA, hvor smag og aroma fra citrus humle byder på en dejlig frisk oplevelse.

Special god til fisk, lyst kød og frokostNYORD DOBBELT IPA 7,5%  

33 CL. Flaske 

Strandengene byder dig velkommen til Nyord. På disse enge er naturens spisekammer et væld af smage og dufte fra græsser og urter. Med inspiration fra engens flora har vi brygget en Dobbelt IPA. Øllets ”urter”, humle, er tilsat i rigelig mængde og flere varianter. For at bevare
de fine smagsmønstre har vi valgt at lade denne øl være ufiltreret og upasteuriseret. Herved kan der opstå en smule uskadeligt bundfald.

En IPA som har fået meget mere af det hele, så smage og dufte af citrus og tropiske frugter fremkommer tydeligt fra den amerikanske humle.

En rigelig mængde malt giver den tilmed en kraftig alkoholstyrke.

Special god til en rigtig øl entusiastFANEFJORD ØKOLOGISK PILSNER 5,0%

33 CL. Flaske 

Vores økologiske Pilsner har en let bitter tone, og får dermed en friskhed, som står godt til den gyldne farve. For at bevare de fine smagsmønstre har vi valgt at lade denne øl være ufiltreret og upasteuriseret. Herved kan der opstå en smule uskadeligt bundfald.

En sprød og frisk økologisk øl brygget med inspiration fra de tyske pilsnere.

En anelse mere bitterhed end vores konventionelle pilsner, gør den til en rigtig tørstslukker.

Special god til fisk, lyst kød og frokostSOMMERSPIRETS LAKRIDS STOUT 5,1% 

33 CL. Flaske

Opkaldt efter sommerspiret på Møns Klint – den tårnhøje kridtformation, der styrtede i havet i 1988. Som kontrast til det hvide kridt er denne øl sort - dybsort. Men smagen er let, og man aner en tone af chokolade sammen med den ægte lakrids.
For at bevare de fine smagsmønstre har vi valgt at lade denne øl være ufiltreret og upasteuriseret. Herved kan der opstå en smule uskadeligt bundfald.

En dybsort øl, med toner af røg, chokolade og sød smag af ægte lakrids. Enhver lakridselskeres favorit.

Special god til desserter og blåskimmel ost.

MØN VAND og MØN VAND BRUSENDE

33 CL. og 75 cl. Flasker

Udspringer fra den uberørte natur på det yderste hjørne af Møn med Møns Klint, Klinteskoven og frodige højdedrev med vilde orkideer som nærmeste nabo. Det naturlige og delikate drikkevand er langsomt sivet igennem naturens rene ler- og kridtlag. Møn Vand er derfor, som naturen skabte det, og selv den sagnomsprundne Klintekonge, der grundlagde Danmark, ville påskønne dets kvalitet.

MØNS SAFT & MOST:

ÆBLE, KOLDPRESSET MOST

33 cl. Flaske

Mosten er fra sprøde danske æblesorter. Disse plukkes sent i efteråret, så de har nået at udvikle en fin balance mellem det syrlige og den søde aroma. Resultatet er denne milde og friske æblemost. Koldpresningen er den mest skånsomme måde at bevare æblernes aroma og vitamine på. Den koldpressede most er et naturprodukt, som til sidst er blevet gjort holdbar ved pasteurisering.

HYLDE, ØKOLOGISK SAFT

33 cl. Flaske

Lækker økologisk Hyldeblomst saft. Vi har sparet lidt på sukkeret, og i stedet sødet med maltsirup. Vores Hyldeblomst er ufiltreret, så smagen af den danske sommer er bevaret. Saften er gjort holdbar ved pasteurisering.

KIRSEBÆR, ØKOLOGISK SAFT

33 cl. Flaske

Langt oppe i træet, hvor solen stor højest, har vi plukket vores økologiske kirsebær. Deres skønne duft, og smag af sommer, har vi fyldt på flaske. Vi har sparet på sukkeret, og i stedet sødet med maltsirup.

RABARBER, ØKOLOGISK SAFT

33 cl. Flaske

Lækker økologisk rabarbersaft, med en flot rød farve. Vi har sødet med en smule maltsirup, som gør smagen rund og dejlig.

Vi har valgt at lade den være ufiltreret, så smagen af dansk sommer bevares. For at sikre holdbarhed er saften pasteuriseret

SOLBÆR, ØKOLOGISK SAFT

33 cl. Flaske

Langt tilbage i historien, er solbærsaft en af danskernes foretrukne. Af de lækreste, solmodne, økologiske solbær, har vi lavet denne saft. Vi har sparet på sukkeret, og i stedet sødet med maltsirup.

MØNS SODAVAND:

ØKOLOGISK CITRON LEMONADE

33 cl. Flaske

Igennem årtier har lemonade været en populær læskedrik til både store og små. Ganske som vores bedsteforældre, har vi lavet en dejlig frisk lemonade ud af få råvarer. Økologiske citroner, et lille strejf lime, gør denne lemonade til en af de friske. Vi har sødet med maltsirup, som giver et perfekt samspil med de syrlige citroner.

ØKOLOGISK HINDBÆR M. LAVENDEL 

33 cl. Flaske

Økologiske solmodne hindbær og økologisk lavendel fra naturens vilde marker, er blevet til vores nyfortolkning af en klassisk Rød Sodavand.   Den dybe runde smag af hindbær er naturens fortjeneste, derfra er kun de bedste råvarer brugt. Vi har sødet med maltsirup, og givet den et tvist med en lille smule lavendel.