10 år med øl fra Krenkerup Bryggeri

Krenkerup Helles

I år er der brygget øl på Krenkerup Bryggeri i 10 år. Det fejrer de med et nyt forfriskende og læskende bekendtskab; Krenkerup Helles.

Den lyse undergærede øl er med sin strågyldne farve, sin brede maltkrop og et svagt strejf af humle en rigtig sommerøl. De har kombineret den velsmagende byg fra Krenkerups egne marker med en skøn Hallertau humle, som til perfektion afrunder den sødlige maltsmag. Nok kommer inspirationen fra en Bayersk Helles, men Krenkerup Helles ér en lollandsk kvalitetsøl! Den er høstet, brygget og tappet i smukke omgivelser på Lolland som en hyldest til bryggeriets 10 år.

Alc. 4,5 % vol.

Du kan få dem på 50 cl flasker og på fad

10 år med øl fra Krenkerup Bryggeri

Det smukke bryggeri ved Sakskøbing på Lolland har i år brygget kvalitetsøl på rene råvarer af høj kvalitet i 10 år. Og visionen; den er der ikke ændret ved siden opstarten.

Beslutningen om at etablere et bryggeri på det historiske Krenkerup Gods blev egentlig allerede taget i 2007. Først i 2008 - helt præcis den 12. august - var det gamle kornlager dog klar til ølbrygning, og første bryg blev sat over. Siden er der løbet mange liter øl igennem de smukke kodderkedler der dominerer den store røde bindingsværksbygning.

Høstøllen, der var første bryg dengang for 10 år siden, har i løbet af de 10 år fået følgeskab af flere forskellige varianter, og der er hele tiden nye under udvikling. Én ting er der dog ikke ændret ved: Krenkerup Bryggeri brygger kvalitetsøl på rene råvarer uden tilsætningsstoffer, Enumre, tilsatte enzymer, farve eller ekstra sukker.“Vi går ikke på kompromis med kvalitet, og det kommer vi heller aldrig til at gøre. Ølbranchen er hård, og konkurrencen er skærpet, men vi er her stadig, fordi vi gør det vi tror på og vil gøre det igen og igen. Vores vedholdenhed omkring kvalitet og det klassiske og traditionelle øl-håndværk har båret frugt. Og nu oplever vi, at kunderne vender tilbage til os fordi de søger høj kvalitet - også når det gælder øl”, siger Patrick Reventlow-Grinling, der dengang for 10 år siden etablerede Krenkerup Bryggeri.

Øl fra jord til bord

Krenkerup Bryggeri er en del af Krenkerup Gods der primært har været kendt for sin landbrugsdrift. Etableringen af et bryggeri lå derfor lige for: “Vi dyrker vores eget korn, så vi kan brygge øl på rene råvarer. Malten er kroppen i øl, og det er fantastisk at se kornet stå ude på marken og vide, at det året efter bliver til en velsmagende øl der er brygget og tappet samme sted. Så er der i den grad tale om ‘øl fra jord til bord”, siger Patrick Reventlow-Grinling. ‘Jord til bord’ værdierne er der ikke gået på kompromis med i løbet af de forgangne 10 år. Det samme gælder brygningsmetoden. Krenkerup Bryggeri brygger hovedsageligt efter det Bayerske Reinheitsgebot, hvilket stiller store krav til råvarerne og brygmesterens evne til at brygge øl af
særlig høj kvalitet uden brug af tilsætningsstoffer.

Den stærke vedholdenhed betaler sig. Det lollandske kvalitetsøl har i de seneste år vundet indpas i især København hvor flere anerkendte restauranter har valgt lollandsk kvalitetsøl til menukortet. Den høje kvalitet møder ros blandt restauranter der netop vægter høj kvalitet, rene råvarer og er passioneret omkring deres køkken. Det enkle, rene og ærlige produkt efterspørges i stigende grad, og her passer Krenkerup Bryggeri perfekt ind.

Fremtiden for Krenkerup Bryggeri

10 år efter første bryg ser man lyst på fremtiden på det lollandske bryggeri. Krenkerup Bryggeri vækster, kendskabsgraden øges hele tiden og bryggeriet høster ros - både lokalt, nationalt og internationalt. Krenkerup Bryggeri fortsætter, og bryggeriejer Patrick Reventlow-Grinling har stadig masser af drømme og ambitioner for stedet: “Krenkerup Bryggeri går ikke efter at blive et kæmpe bryggeri, men et anerkendt bryggeri. Det vigtigste er, at vi har opnået resultater uden at gå på kompromis med kvalitet, produktionsmetoder og råvarer. Og sådan vil det også være, når vi om 10 år fejrer bryggeriets 20 år.”

www.krenkerupbryggeri.dk