< Tilbage till nyheder

Spiritus fra Braunstein

Lad os præsentere et spændende udvalg af Braunsteins spiritus produkter. Hele 8 Snaps, 4 Whiskey, 1 Rom og 1 Gin

De beskriver sig selv således:

Destilleriet Braunstein ligger idyllisk på Køges hyggelige indre havn, som emmer af atmosfære og sjæl. Døren er altid åben, og med vores besøgscenter, rundvisninger, bryggeri, destilleri, whiskybibliotek, whiskyambassade og fadlager, er vi nok et besøg værd. Kommer du med S-toget, kan du se vores facade fra perronen på Køge Station. Herfra er der kun tre minutters gang til vores domicil på Carlsensvej 5.
Du er altid velkommen hos Braunstein!

Drømmen om Dansk Whisky
Whisky og fluefiskeri ligner hinanden som to dråber vand. Man trækker vejret lidt dybere og kigger lige ind i sjælen. Både når man fylder munden med en god whisky – og når man ser dagen gry med en fiskestang i hånden. Brødrene Claus og Miachel Braunstein er passionerede fluefiskere, og det var under deres fisketure langs de smukke skotske floder, og med lommelærken i hånden, at idéen til at udvikle og fremstille en dansk whisky som en unik smagsoplevelse opstod.
Det faktum, at danskere ikke har opfundet whiskyen, forhindrer os imidlertid ikke i at arbejde på at raffinere den, udvikle den og medvirke til at perfektionere den.
I Danmark har vi en række unikke kompetencer og fysiske rammer, som gør, at vi evner at byde konstruktivt ind i denne proces.
F.eks.:
• Vores erfaring med anvendelse af økologiske råvarer af højeste kvalitet.
• De unikke fadlagringsmuligheder lige ud til Køge Bugt med sundets gus og luftfugtighed.
På Destilleriet Braunstein har vi en perfektionistisk tilgang til alle aspekter af produktionen.
De fornemste råvarer, et helt nyt destilleri, kompromisløshed i processen, hysterisk pertentligt udvalgte fade og ideelle lagringsfaciliteter udgør rammerne.

Snaps & Akvavit

Braunstein Enebærsnaps

Det er ikke lige til at se, men enebær er faktisk slet ikke bær, men derimod runde kogler fra enebusken. De er særdeles aromatiske og meget anvendte i såvel madlavning som spiritusproduktion. Vi har desuden valgt at tilsætte en gavmild dosis allehånde, der runder smagen af og trækker brændevinen lidt i retning af en bitter. God på jagten samt til røget laks og vildt. Bør nydes ved stuetemperatur.

Braunstein Lyngsnaps

Denne lyngsnaps fremkalder duften af hedelyng på en varm sommerdag. Brændevinen er krydret med lyng og vi valgte at blødgøre den yderligere ved en tids lagring på store sherryfade. Et eksperiment, der er faldet mere end heldigt ud, hvis vi selv skal sige det. En himmelsk aperitif der varmer i brystet ved frokostbordet.

Braunstein Morbærsnaps

En mild og let sødlig snaps med masser af frisk bæraroma. Snapsen er krydret med morbær og for at opnå større samling i smagen har vi lagret brændevinen på træfade af morbærtræ – en sjældenhed i spiritusverdenen, som giver et delikat bidrag til smag og aroma. Nyd denne snaps afkølet til frokost, i drinks eller på is.

Braunstein Niels Juel Akvavit

Niels Juel er flagskibet i Braunsteins snapse sortiment. Opkaldt efter søhelten Niels Juel, der ved sin snilde og ekspertise slog en talmæssigt overlegen svensk flåde ved slaget i Køge Bugt i 1677. Det er flere års eksperimenter med kombinationer af krydderier, urter, rødder og bær som har udmøntet sig i denne akvavit. Tålmodig lagring på sherryfade fuldender den bløde og komplekse dram.

Braunstein Porsesnaps

Det er med porse som med vin. Mikroklima og jordbundsforhold hvor planten gror spiller en stor rolle for porsens aroma, og i Danmark finder man den kun få steder. Tillige vinder en porse ved lagring i indtil flere år. En mørk og kompleks snaps med en lang og blød smag, sødmefuldt afrundet og med den for porsen karakteristiske snert af bitterhed i eftersmagen.

Braunstein Slåensnaps

Slåen er en dansk hjemmehørende busk eller lille træ, der i familie med kirsebær. Den er ofte plantet i skovbryn og læhegn, men vokser også mange steder langs de danske kyster.

Braunstein Stjernesnaps

Krydret med stjerneanis, der giver den kendte smag af lakrids. Planten stammer fra Kina, og anvendes såvel i folkemedicinen som i køkkenet. I Sydeuropa anvendes krydderiet i stor stil i spiritus-produktionen og kendes fra blandt andet Pastis, Sambuca og Ouzo. Med Braunstein Stjerne er vi gået vores egne veje, da brændevinen er lavet som en kryddersnaps, hvilket trækker flere forskellige smage ud af krydderiet. Vi har rundet den af med en lille dosis appelsinskal. Nydes som aperitif i tide eller utide.

Braunstein Æblesnaps

Braunstein æblesnaps er vores danske udgave af Calvados, som laves i distriktet Calvados i Normandiet. Vi bruger danske æbler, som vi gære og destillere. Og derefter lagre på egetræsfade på vores whiskylager.

Whisky

Braunstein Library Collection 17:1

En fint balanceret, blød og kompleks whisky, lagret på et udvalg af store og små sherryfade, inklusive nogle af de allerældste fra whiskylageret. Det karakteristiske Braunstein whisky destillat bevarer et friskt og frugtigt indtryk selv efter flere års lagring. De spanske fade, der har huset den mørke sherry, bidrager med en dyb og rig karakter af tørret frugt.

Braunstein Library Col. – 17:2

Denne unikke flaske let røget single malt er fadlagret på brugte amerikanske bourbonfade og ’finished’ på fade af ny amerikansk eg. Resultatet er en let frugtig whisky, hvor toner af flødekaramel, chokolade og vanilje træder igennem.

Library collection 18:1

Dette er vores første aftapning i 2018, denne whisky har lagret på en kombination af sherry PX og nye franske egefade, denne kombination af fade har tilført whiskyen en fantastisk karakter af mørk bitter chokolade, sødme, men samtidig en let spicines efterfulgt af frugt sødmen der er så karakteristisk for Braunstein’s whisky

Library collection 18:2

Rom

Danica Rum

Fremstillingen af rommen begynder i naturen, for hvad malten er for whisky er sukkerrøret for rom. Vi har udvalgt og importeret denne rom i spansk stil og sat vores eget lille fingeraftryk på den med det samme kildevand vi anvender til vores whisky og snapse. En blød, fyldig og aromatisk rom. Mørk sødeme fra sukkerrør og vanilie fra fadet

Gin

Danica Gin

Danica Gin er en original destilleret dansk prisvindende gin med sin helt egen karakter. Lavet på spiritus af korn destilleret med blandt andet rosenkronblade, enebær, koriander og citrusskaller. Resultatet er en i særklasse blød og lækker gin, som naturligvis egner sig godt til gin og tonic, men også fortjener at blive nydt som den er. Ingredienser: Enebær, Koriander, Citronskal, Angelikarod, Lavendelblomst, Appelsinskal, Kardemomme, Ingefær, Lakridsrod, Citrongræs, Sandeltræ, Rosenblade