< Tilbage till nyheder

Braunstein med 2 serier øl

Velkommen til det gode øl fra Bryghuset Braunstein går gennem økologiske råvarer af bedste kvalitet og en dyb for passion for ølbrygningens kunst. De lægger stor vægt på håndværket og alle de små detaljer, der gør en forskel.

I dag leverer bryggeriet et fast sortiment af populære øl med vidt forskellig udtryk, en række klassiske sæsonøl, som passer til årstider og højtider, samt en række mægtigt populære entusiastøl.

Bryghuset Braunstein ligger i Køges hyggelige indre havn, som emmer af atmosfære og sjæl. 

 

Historien

Brødrene Michael og Claus, Hvis tyske slægtsnavn har lagt navn til bryghuset, købte det topmoderne bryggeri med tyske traditioner fra Baltimore, USA, da bryggeren blev tilbudt en formue for den jord bryggeriet lå på. Kombinationen af et topmoderne bryganlæg, respekt for håndværket har båret frugt.

 

Braunstein Økologisk Brown Ale – 5,4%

Fin balance mellem lette sødmetoner af karamel, noter af ristet malt og et hint af rugbrød smagt til med amerikansk humle, som giver frugten en diskrete bitter finish.

 

Braunstein Økologisk Classic – 5,2%

Braunsteins svar på en “Classic”, men med ekstra dimensioner af stil og klasse takket være de nøje udvalgte råvarer. Øltypen hedder på tysk en Märzen eller Oktoberfestbier.

 

Braunstein Økologisk Dark Lager – 5,4%

Herlig rødbrun lagerøl. En traditionel Münchener ”Dunkel” – eller på dansk ”mørk bajer”, med fin balance mellem lette sødmetoner af karamel, noter af ristet malt og et hint af rugbrød smagt til med amerikansk humle, som giver frugten en diskrete bitter finish. Vores kærlighed til de stolte tyske bryggertraditioner fornægter sig ikke, selvfølgelig skal bryggeriet have en egen rigtig mørk bajer!

 

Braunstein Økologisk Hvede – 4,7%

Braunstein Økologiske Hvede er en stor øl til tørst slukning. Der har en dybde af karakter, der inspirerer et stille øjebliks refleksion. Braunstein Hvede hvirvler i munden med bølger af koriander og appelsinskal syrlighed, med noter af æble og honning toner. En filtreret hvedeøl, Braunstein Hvede tilbyder et sprød, forfriskende alternativ til tungere – heffe-weizens.

 

Braunstein Økologisk Viking Ipa – 6,0%

Denne smukke gyldne India Pale Ale er en frisk IPA med et dejligt strejf af humle : Cascade ( citrus ) , Chinook ( blomster / citrus ) , og Simcoe ( frugtagtig ) som kommer ud i øllen. Brygget med lys og mørke karamel malt , der harmonisere humlesmag fra start til slut.

 

Braunstein Økologisk Pilsner – 4,7%

Ægte velhumlet pilsner for den kræsne gane, efter håndbrygget tjekkisk pilsnertradition.

 

Braunstein Økologisk Porter – 7,2%

Cremet og vidunderlige, Braunsteins porter er en gedigen, klassisk undergæret porter! En forførende sjælevarmerme med medium krop og slutter tørt og dejlig.

 

Braunstein Økologisk Red Lager– 4,9%

I anledning af Braunsteins 10 års jubilæum har vi lavet en serie på 3 øl. Denne jubilæums øl er en hyldest til den traditionelle smukke røde øl. En fyldig øl der gennem sit mix af malttyper giver en kompleks øl med et strejf af humle.

 

Dragonfly

 

Dette er deres anden øl serie inspireret af deres store fælles passion – Lystfiskeri – alle øl er opkaldt efter fantastiske floder i verden.

 

RUSSIAN RIVER – APA – 5,5 %

Vi har opkaldt denne øl til ære for Russian River – Californien-floden, som er blandt mest produktive Steelhead-floder i USA. Og har med rette opnået verdensomspændende anerkendelse.

 

Smag 

Ravfarvet med et flot beige skum. Øllet har en let sødme fra den ristede malt og ender med en behagelig bitterhed.

 

Madforslag

Passer perfekt til det klassiske danske frokostbord, men kan også bruge til stegt eller grillet lyst fjerkræ. 

 

ORKLA – BALTIC PORTER – 7,5 %

Denne øl har vi opkaldt efter Orkla, som er en af Norges bedste laksevande, og er hvert år på top 10-listen over hvor de fleste laks i Norge er fanget. Dette har skabt stor interesse, og fiskere kommer her fra hele verden for at opleve den uspolerede natur.Smag

Kulsort med et flot brunt skum. Blød, rund og fyldig smag med en ristet sødme og noter af kaffe og chokolade

  

Madforslag

Nyd den med en god bøf, et stykke god ost med smag eller et stykke godt chokolade.

 

BLUE RIVER – AMERICAN LAGER – 4,8 %

Denne øl har vi opkaldt efter floden Blue river, som ligger højt i staten Colorado – USA. Her stiger Gore Range mod vest, til over 13.000 fod. Disse smukke bjerge er hjem til Blue river og  store regnbueørreder.

 

Smag

Ravfarvet med et flot beige skum. Øllet har en let sødme fra den ristede malt og ender med en behagelig bitterhed. 

 

Madforslag

Passer perfekt til det klassiske danske frokostbord, men kan også bruge til stegt eller grillet lyst fjerkræ.

 

 

LANGA – INDIA PALE ALE – 5,0 %

Denne øl har vi opkaldt til ære for den islandske fiske flod Langa. Som normalt har fiskestørrelser fra 4 til 7 pund og blandt de mest produktive laksevande på Island og har med rette fået verdensomspændende anerkendelse.

  

 

Smag

Mørk gylden med en fint beige skum. Duften har noter af citrusfugter fra amerikanske humler og smagen er frisk med et god bitterhed til slut.

  

 

Madforslag

Drik den til en god burger eller stykke pizza. Passer også til krydderet asiasisk mad.

 

 

HAAST RIVER – RYE PORTER – 4,7%

Denne øl har vi opkaldt efter floden der kommer ind fra Tasmanhavet på vestkysten af Sydøen – New Zealand. Haast river er kendt for en fantastisk ørredbestand.

 

Smag

Drik den til retter med vildt eller andet mørkt kød. Smager også dejligt til simreretter serveret med kartoffelmos. Og så må man ikke glemme af prøve den til en østers.

 

Madforslag

Nyd den med en god bøf, et stykke god ost med smag eller et stykke godt chokolade.

 

 

MITTA MITTA – SAISON – 3,5 %

Denne øl har vi opkladt efter Mitta-floden er en storslået australsk ørredstrøm. Floden ligger i skyggerne af Victoria’s højeste bjerg – Mount Bogong. Det er her de brune ørreder kan fanges.

 

Smag

Lys i farven og med et flot fint hvidt skum. Frugtig og med noter fra krydderier i duften. Let og perlende med en frisk og let krydderet smag.

 

Madforslag

Drik den til dampede muslinger, bagt torsk eller et stykke med røget laks eller hellefisk.

 

SPEY – WITT – 5,0 %

Denne øl har vi opkaldt efter floden Spey, som nok er den mest berømte laks og havørredfisk i hele verden og er beliggende i nord øst for Skotland. Dette magiske hjem i Spey-floden, der er vand, er livskilden til ikke kun laks, men også mange højkvalitets Spey malt whiskys er et “must do” at fiske.

Smag

Korngylden med et fint hvidt skum. Frisk og let smagende øl med noter af appelsinskræl og koriander.

 

Madforslag

Prøv den til et stykke med pillede fjordrejer, grillede hvide asparges eller dampede muslinger.